STAX CATS a.k.a. The Legendary Phil Leonard Stax Cats spelen muziek die beroemd is gemaakt door het befaamde Stax Records uit Memphis. Het Stax label stond aan de wieg van de Soul met artiesten als Booker T & the MG's, Otis Redding, Wilson Picket, Eddie Floyd en Sam & Dave.

 

Deze vijfkoppige brabantse band, die je met ieder nummer opnieuw aan het swingen krijgt, wordt gedreven door de fenomenale stem van zangeres Lucie Kruijsse. Voor de authentieke gitaarsound, ( onder meer gebaseerd op Steve Cropper, begeleider van o.a. Otis Redding.) zorgt Humphrey Carli. Met zijn prettige warme stem neemt hij ook een deel van de achtergrond zang voor zijn rekening.

De benjamin in het geheel is Hammond-speler Maurice Dannenberg. Zijn sobere, swingende speelstijl laat deze band zweven.

 

Naamgever en fundament van deze soulband is de Engelse bassist Phil Leonard. Degelijk, betrouwbaar en met de enige ware soul-groove. Samen met, last but not least, drummer Erwin Werkers zet hij de koers uit waarmee STAX CATS je meeneemt naar de beste muziek die er in de sixties gemaakt is.